Η ΝΟΜΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
press-releases

Ενεργές υποθέσεις: Περιστατικό κακοποίησης σκύλου στη Ζάκυνθο | Ιούνιος 2023

Αναφορικά με το φρικτό περιστατικό κακοποίησης σκύλου τον οποίο έσερνε οδηγός στην άσφαλτο δεμένο σε αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο, θελουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο οργανισμός Dogs’ Voice μέσω της δράσης του «Συνηγόροι για τα Ζώα Ελλαδος» θα καλύψει πλήρως τα δικαστικά και οδοιπορικά έξοδα της δικηγόρου Έλενας Αρβανιτη η οποία θα παραστεί ως δικηγόρος της Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ του ζώου στο ποινικό δικαστήριο.
Τα ζώα αξίζουν στα Ελληνικά δικαστήρια το υψηλότερο επίπεδο νομικής υπεράσπισης και σκοπός των Συνηγόρων για τα Ζωα Ελλαδος είναι να αποτελέσει αρωγό και στήριγμα για κάθε φιλοζωική οργάνωση και πολίτη στην Ελλάδα να προστατεύσει τα ζωα από την κακοποίηση μέσα από την ελληνική δικαιοσύνη.
Το ζώο είναι πλέον ασφαλές και βρίσκεται σε κτηνίατρο ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί και του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.
Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την πορεία της υπόθεσης θα σας ενημερώνουμε.
Θελουμε να συγχαρούμε το σωματείο της Ζακύνθου Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων/Zakynthos Animal Welfare Fund Legal Charity και την ΠΦΠΟ για την άμεση ενεργοποίηση τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.