Η ΝΟΜΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Συνήγοροι για τα Ζώα

Η πρωτοβουλία Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη για συστηματική, επαγγελματική νομική υποστήριξη των υποθέσεων που αφορούν στην προστασία όλων των ζώων, σε πανελλαδική κλίμακα, με συνέχεια και συνέπεια.

Η δημιουργία αυτού του δικτύου ειδικευμένων δικηγόρων θα προσφέρει πρωτίστως τη δυνατότητα νομικής και δικαστικής προώθησης υποθέσεων που αφορούν στην προστασία των ζώων, ένα αίτημα που τίθεται όλο και πιο επιτακτικά από όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Οι Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις είτε αμειβόμενοι απευθείας από εκείνους είτε με πλήρη κάλυψη της αμοιβής τους από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice όταν πρόκειται για υποθέσεις εθνικής σημασίας.

Στο δίκτυο των Συνηγόρων για τα Ζώα Ελλάδος συμμετέχουν εν ενεργεία δικηγόροι (και ασκούμενοι) στους οποίους παρέχονται μηνιαία σεμινάρια κατάρτισης στο δίκαιο προστασίας των ζώων από δικηγόρους και καθηγητές Νομικών Σχολών με έδρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Οι Συνήγοροι παραμένουν ανεξάρτητοι επαγγελματίες παροχής νομικών υπηρεσιών και επιλέγουν ελεύθερα τις υποθέσεις που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν.

Αν είσαι εν ενεργεία δικηγόρος στην Ελλάδα και ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις στο δίκτυο των Συνηγόρων για τα Ζώα συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ.