Η ΝΟΜΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
press-releases

Δελτίο Τύπου | H νομική φωνή των ζώων στην Ελλάδα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice ενεργοποιεί σήμερα 2 Απριλίου 2023 την πρωτοβουλία Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος, την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προστασίας των ζώων μέσω του νομικού οικοσυστηματος.

Πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις μπορούν από σήμερα μέσω της πλατφόρμας lawyersforanimals.dogsvoice.gr να υποβάλλουν αίτημα παροχής νομικής βοήθειας και να λάβουν καθοδήγηση αλλά και δικαστική εκπροσώπηση σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων μέσω του εξειδικευμένου δικτύου δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα.

Από δικηγόρους που νοιάζονται, έχουν την απαραίτητη κατάρτιση και μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία των πολιτών να προστατεύσει τα ζώα αποτελεσματικά στα ελληνικά δικαστήρια. Με το βλέμμα στη νέα γενιά νομικών, είμαστε περήφανοι που η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει και τη δημιουργία του πρώτου Εργαστηρίου Δικαίου των Ζώων με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών των τριών Νομικών Σχολών της χώρας.

Σκοπός των Συνηγόρων για τα Ζώα Ελλάδος είναι να προσφέρει αποτελεσματική προστασία σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και να συμβάλλει στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων στη χώρα μας.

Η ανωτέρω πρωτοβουλία δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Pet City και Νομική Βιβλιοθήκη.